Als je Gluhwein warm maakt, verdampt de alcohol dan ook?

Ik weet wel dat als ik rode wijn tijdens het koken in een gerecht doe dat de alcohol eruit gaat, is dat ook zo bij Gluhwein?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor Gluhwein geldt, net als voor andere alcoholhoudende dranken, dat bij verhitting en koken de alcohol afgebroken wordt en het percentage alcohol afneemt. Toch wordt Gluhwein in de regel alleen verwarmd en niet gekookt en zal daarom nog altijd een behoorlijk percentage alcohol bevatten.

Bronnen:
http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=qe...

De drank mag bij de bereiding niet koken, omdat dan de alcohol verdampt. In feite mag de wijn zelfs niet tot meer dan ongeveer 70°C worden verhit, omdat het kookpunt van ethanol op 78,37°C ligt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Gl%C3%BChwein

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100