Waarom wordt thee geschonken in een doorzichtig glas en koffie niet?

Als je een thee besteld in een cafe is dit in een doorzichtige mok en bbbbij koffie doen ze dit niet. Waarom is er dit verschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar zijn meerdere redenen voor: - thee geeft in kopjes moeilijk te verwijderen bruine aanslag; in glas gebeurt dat niet; - thee blijft in een glas langer heet dan in een kopje; - in een glas kun je beter zien of de thee al sterk genoeg is om het zakje eruit te halen; - koffie lijkt in een glas veel sterker dan in een kopje, het is moeilijker om de juiste hoeveelheid melk erbij te doen.

Wat ik zo snel kan vinden is: -theeaanslag makkelijker weg te wassen van glas -temperatuurafgifte (thee zou warmer blijven in glas) -zien van sterkte -duidelijk verschil tussen koffiekoppen -gewenning, iedereen verwacht een theeglas, dus cafe's geven jou een glas

Thee is een heldere, doorzichtige drank. Kijk maar eens door een kop thee naar een kaars. Daar wordt je vrolijk van. Daarnaast wil de een sterke thee, de ander slappe en weer een ander er precies tussenin. Dat kun je beter zien in een glas. Koffie is een vrijwel ondoorzichtige drank, daardoorheen kun je die kaars toch niet zien. Al helemaal niet als je er melk doorheen roert. Tevens kun je aan de kleur van koffie nauwelijks zien hoe sterk hij is. Overigens wordt koffie soms ook in een glas geserveerd, maar dan latto machato of cappuchino. Dan zie je in je glas hoe melk, melkschuim en koffie in laagjes in je glas zitten. Daar wordt je wel weer vrolijk van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100