Hoe word deze (granulaat) poeder thee gemaakt?

Deze thee kun je warm & koud drinken. Een dosering oplossen in heet of koud water. Is het wel thee? In tegenstelling tot warme thee, getrokken van een zakje, of ijsthee, heeft het een eigen aparte smaak. Vraag me af wat het precies is, en waarvan/hoe het gemaakt word. Het lijkt ietwat op oplos koffie, niet het poeder, maar de korrels. Normaal zèt je koffie en trék je thee. Dit is oplosbare, wat je niet hoeft te filteren of zeven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Klopt , het is oplos-thee, die grofweg net zo word gemaakt als oploskoffie : eerst wordt het filtraat gemaakt, daar wordt het water uitgehaald, en wat overblijft wordt vermalen en hoef je alleen nog met water te mengen om weer vloeistof te krijgen. Dat het zo anders smaakt dan vers gezette thee, komt vooral doordat er nogal wat suiker en smaakstoffen aan toegevoegd zijn. Thee is maar een klein deel van de ingredienten. (Bij oploskoffie blijft het gewoon alleen koffie wat er in de gedroogde korrels zit ; dat blijft dus wel alleen naar koffie smaken).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100