Ik heb een flesje baron d'alienor van bordeaux kan ik die nog drinken?

hij is nog dicht maar er staat een datum op van 12/12/11 dus mijn vraag was of het verstandig is om die nog op te kunnen drinken? alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Die Bordeaux-wijn is nog geen jaar oud, kan je makkelijk drinken!

Wijn met een uiterste verkoopdatum? Dat is nieuw voor mij. Maar het antwoord op je vraag is simpel: maak de fles open en schenk wat in een glas. Is de wijn troebel of vlokkerig? Dan is hij niet meer goed. Is hij helder, neem dan een slokje. Smaakt hij muf of zurig, dan is hij niet meer goed. Smaakt hij fris en lekker, dan kun je gerust verder drinken.

Datums op etenswaren willen niet zeggen dat deze producten na die datum slecht zijn. Hiermee geeft de fabrikant aan tot welke datum hij garantie geeft over de kwaliteit van het product. In uw geval zegt de fabrikant. "tot 12/12/11 weet ik dat mijn product 100% in orde" meer niet. Zelfs op concerven staan er datums. Een datum op het product is ook geen garantie dat het in orde is. Ik zou zeggen, Fles openen en tegelijk voelen of de stop nog stevig in de fles steekt, ruiken aan de stop, ook al is het een kunststofstop. Je kunt dan al ruiken of je een stopsmaak hebt of dat de wijn zuur is. Daarna voorzichtig wat wijn inschenken in en glas en proeven. Als je de wijn niet lekker vind niet uitdrinken, wat ook weer niet wil zeggen dat iemand anders de wijn wel lekker vindt. Denk er aan dat wijnazijn , slecht geworden wijn is. Laat het u smaken Robert Toegevoegd na 8 uur: Verbetering "Als je de wijn niet lekker vind niet uitdrinken, wat ook weer niet wil zeggen dat iemand anders de wijn wel lekker vindt." Moet zijn "Als je de wijn niet lekker vind niet uitdrinken, maar iemand anders kan dan mischien de wijn wel lekker vinden"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100