Wat is het verschil tusse Wodka en Vodka?

deze vraag kwam bij me op toen ik de vraag bekeek over Vodka en appelsap mixen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is geen verschil. [WV]odka is het Russische woord voor "watertje". Het verschil in schrijfwijze komt doordat de Russische uitspraak tussen onze V en onze W in zit.

Eén letter, verder niets! Toegevoegd na 42 seconden: Vodka schrijven ze in Rusland, wodka in de rest van de wereld ;-)

Wodka is Nederlands en Vodka is Russisch.

Vodka is Vodka als je nog niet dronken bent ; zie je de letters dubbel als je bezopen bent ;) dan staat er Vodka Vodka VV lijkt op W ,....... lol ) hips

Dat is hetzelfde als met Whisky of Whiskey, het ligt er maar net aan waar het vandaan komt.

Er is geen verschil, zoals al eerder gezegd, is de Cyrillische letter B een klank die tussen onze v en w inzit. Vroeger schreef men overwegend een w (Sowjetunie, Gorbatsjow), nu schrijft men meestal een v. Toegevoegd na 6 minuten: En in iedere taal wordt een klank anders weergegeven. In het Engels wordt de letter Ш bijvoorbeeld meestal als 'sh' geschreven, in het Nederlands als 'sj', omdat wij daar geen speciale letter voor hebben.

Vodka of Wodka is de meest neutrale gedistilleerd soort. Of Vodka nu van oorsprong uit Polen of Rusland komt, daar zijn de meningen over verdeeld. Feit is wel dat Vodka in het Slavisch “watertje” betekent. En als water werd en wordt het in Polen en vooral Rusland nog steeds gedronken. Het hoge alcoholpercentage van minimaal 37,5% helpt de Russen de koude winters door te komen. Oorspronkelijk werd Vodka uit aardappelen gestookt, maar dit kan evengoed uit graan of melasse. Vaak wordt Vodka over houtskool gefilterd. De houtskool haalt vrijwel alle smaakstoffen weg, maar geeft daarentegen ook een speciaal karakter aan de drank. Zeer spaarzaam kunnen ook nog kruiden als koriander gebruikt worden. Door het bijzonder neutrale karakter is de distillatietechniek, de kwaliteit van het water en de filtratiemethode van doorslaggevende betekenis voor de kwaliteit. Ook Vodka is geen herkomstbenaming. Deze drank wordt overal ter wereld in alle kwaliteiten geproduceerd.

Bronnen:
http://www.edsreceptensite.nl/gedistilleerd.htm

In Belgie heeft de belgische politie hier een woordspeling op gemaakt. Tijdens weekenden houden die een "WODKA" controle, dat staat voor: W eekend O ongevallen D oor K ontrole A anpakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100