waarom is het zo goed om water te drinken?

Altijd wordt er gezegd het goed is om water te drinken en je moet veel water drinken enz maar nooit wordt er gezegd.. Natuurlijk is het goed voor je huid (waarom) en zorgt het dat het verteren sneller gaat.. Maar dat is toch niet het enige??

Toegevoegd na 52 seconden:
*nooit wordt er gezegd WAAROM

Weet jij het antwoord?

/2500

We kunnen meerdere weken overleven zonder voedsel, maar niet zonder drinken Eerst en vooral is ons lichaam opgebouwd uit 50 tot 70 % water. Onder normale omstandigheden verliezen we per dag tussen de 2 liter en de 2,5 liter water, onder de vorm van urine, zweten, uitademen, neussnuiten, …. ’s Nachts verliezen we nogmaals één liter water. Samen dus 3,5 liter,Dit moeten we weer aanvullen, doe je dit niet, krijg je de volgende onaangename symptomen: Vermoeidheid, concentratieverlies, buikpijn, uitdroging, onfrisse adem, … dit zijn slechts enkele van de symptomen die je kan ervaren bij een gebrek aan water. Na lange periodes water tekort kunnen sommige organen slechter beginnen functioneren: de blaas en de nieren. Vanaf 10 procent vochtverlies is er een kans dat je het niet overleeft. Dus waterdrinken is geen luxe het moet gewoon.

Onze lichaamsfuncties worden gestuurd dmv signalen vanuit de hersenen. Ons lichaam heeft dus een mate van geleiding nodig. En water helpt hierbij. Dus voor een goed functioneren van het lichaam is het noodzakelijk het lichaam op te zadelen met voldoende vocht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100