Hoe maak ik mijn chocolademelk romiger?

De simpele chocolademelk. Melk met nesquik. Kan ik dat romiger maken, zodat het een beetje lijkt op chocomelk uit de winkel? Hoe?

Toegevoegd na 5 dagen:
Met ongeslagen room geprobeerd, was lekker! Ik zal geen beste antwoord kiezen omdat alle antwoorden goed zijn. Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

met een beetje ongeslagen room, dus slagroom voordat het dikke slagroom is.

Volle melk gebruiken en als laatste eventueel slagroom erop doen.

Je kan ook room aroma gebruiken, kan je bij een horeca groothandel inkopen..

Je maakt chocolademelk romiger met marshmallows. Toegevoegd na 17 seconden: http://www.lekkertafelen.nl/recepten/warme-chocolademelk-met-marshmallows/

Een scheutje koffiemelk er bij doen. Dat is ook romig, maar bederft en schift minder snel dan ongeslagen room.

Waarschijnlijk weet je niet hoe "echte "chocolademelk smaakt. Dat spul wat in flesjes zit of instant van nescafe is niet wat het moet zijn. (maar wel makkelijk) Dat kun je natuurlijk een meer romige smaak met koffiemelk,room of slagroom geven. Maar probeer het eens ouderwets , neem 1 liter volle melk, 30 gr. cacaopoeder, 50 gr. suiker en wat slagroom om te garneren. Meng de cacao en de suiker met een klein beetje melk tot een glad papje.Meng dit met de hete melk , giet het in bekers en versier met een toef slag room. Dan proef je hoe echte chocomel smaakt. Je kunt het natuurlijk ook gekoeld drinken. Om altijd wat in voorraad te hebben: 100 gr.cacao-300 gr.suiker-1 vanillestokje-0,5 ltr. water. Neem goede cacao. Roer de cacao met de suiker door elkaar. Voer eerst drup voor drup en later sneller koud water bij: in totaal een halve liter. Zet het cacaomengsel met de vanille op een klein vuur en breng de massa onder roeren aan de kook. Zet het vuur zeer laag en laat de chocoladedrank een kwartier trekken. Laat het daarna koud worden ,giet het in een schoon flesje met een dop. Verdun het ongeveer zoals je limonadesiroop verdunt als je een glas chocoladedrank wilt drinken. Doe 1 deel in een glas en doe daarbij drie of vier delen zeer koude melk of spuitwater. In de koeling blijft het een paar weken goed.

De chocolade die je met poeder aanmaakt is nooit echt romig, zelfs niet met de beste cacaopoeder. Bij cacaopoeder is namelijk al het vet (cacaoboter) uit de cacaobonen geperst. Wil je een romige structuur dan moet je dus de hele cacaoboon incl. de -boter nemen en dan neem je dus chocolade. Natuurlijk kan je hem ook romiger krijgen door slagroom toe te voegen. De lekkerste romige chocolademelk maak je als volgt; (2 koppen) 200 ml. melk, 125 ml. slagroom, 10 gr. suiker, 100 gr. geraspte pure chocolade ( het liefst 70%) ½ vanillestokje, ½ kaneelpijpje. Maak de melk warm met de suiker, het vanille- en het kaneelstokje. Wanneer de melk bijna kookt, voeg je de slagroom toe. Begin met de garde ca. 2 min. op te kloppen. Doe degeraspte chocolade erbij en blijf kloppen totdat deze is opgelost. Let op dat dit niet gaat koken. Haal het pannetje van het vuur en giet de hete chocolademelk in hittebestendige glazen of koppen. Uiteraard wel de stokjes verwijderen uit de melk. Ik weet zeker dan de smaak van chocomel uit een poeder als van nesquik je doet toegeven dat dit niet meer zo naar chocolade smaakt als je eenmaal de échte geproefd hebt. Dit recept is een heel stuk pittiger en niet zo mierzoet dat je alleen suiker proeft. Is dit je te veel werk, neem dan eens cacao. Zo veel lekkerder dan nesquik. Een romige maak je zo; Klop eerst 150 ml. slagroom half stijf. meng vervolgens 30 gr. cacaopoeder, 125 gr. suiker, 1 z. vanillesuiker en een snufje zout en doe het in een pan. Giet er al roerend 80 ml. kokend water bij, zet het vuur lager en blijf 2 min. roeren. Pas op dat het niet aanbrandt. Schenk dan 850 ml. melk erbij en maak alles warm, maar laat niet koken. Haal de pan van het vuur en schenk het in 4 koppen, mokken of glazen. Schenk de slagroom erbij.

Je hebt al veel goede antwoorden gekregen! maar gewoon slagroom uit een spuitbus kan ook!

Meng in een kommetje 2 eetlepels koude melk met wat maizena en roer dit mengsel door de chocolademelk.

Je kunt ook rijstemelk gebruiken ipv gewone volle melk, dat is sowieso al heel romig en iets zoet van smaak en gezonder dan vette melk en room.... Je vind dat bij de meeste grotere supermarkten vaak naast de alpro soya producten. Toegevoegd na 2 minuten: Ook havermelk is romiger dan gewone volle melk.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100