Hoe lang blijft thee goed?

5 jaar geleden heb ik in Turkije een aantal zakjes thee gekocht en kom ze net weer tegen. Op geen enkele verpakking kan ik een houdbaarheidsdatum vinden, dus nu is mijn vraag of ik deze thee nog gewoon kan drinken of beter weg kan gooien. Misschien herkend iemand deze thee. Het zijn fel gekleurde korrels (lijkt veel op fruithagelslag) in verschillende kleuren en smaken. Het zit in doorzichtig plastic zakjes waar verder niets op staat. Ook geen merknaam dus. (als dat er toe doet) Nu we het dan toch over thee hebben, zit er eigenlijk wel een limiet op de houdbaarheid van thee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Droge instant-oplos-thee (die droog blijft) kun je eigenlijk zo goed als onbeperkt bewaren. Je zult er dus zeker niets van krijgen. Je hebt echter wel kans na zo lange tijd, dat de smaak niet meer precies is wat die zou moeten zijn of wat achteruit gegaan is / er bijna geen smaak meer aan zit. Vooral als de verpakking niet helemaal luchtdicht is geweest.

als je thee droog bewaart, kun je het eigenlijk onbeperkt bewaren. als er toch vocht bij komt, kan het gaan schimmelen. controleer hier dus even op. als je geen schimmel aantreft, kun je het gewoon gaan gebruiken.

ik had theezakjes liggen van4 jaar oud maar die waren nog goed en de smaak ook

Je kunt het gewoon drinken. De vraag is alleen of er nog heel veel smaak aan zit. Dat zou tegen kunnen vallen. Maar kwaad kan het in ieder geval niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100