Waarom is fustbier zo duur?

Ik moet 3 x 20 litervaten bier hebben en die kosten 70 euro per stuk (Jupiler 20 liter fust). Omgerekend is dat bijna 30 euro !! per kratje van 24 flesjes. Waarom is bier in een vat zo idioot duur? Is dat het productieproces, extra belastingen, of iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien is fustbier niet zo duur, maar zijn kratten bier zo goedkoop! Sla er een willekeurige supermarktfolder op na, en je zult zien dat bijna alle supermarkten, iedere week weer, stunten met kratten bier. Er wordt dan ook niets of nauwelijks iets op verdiend. Het zijn alleen maar lokkertjes, en de supermarkt hoopt dat de klant ook de andere boodschappen meeneemt, waar wel wat op wordt verdiend. Fustbier is een exclusief product, en consumenten zijn bereid om er die prijs voor te betalen. Tegenover iedere 500 kratten bier, zal er misschien één fustje staan, en dat maakt de productie ook al veel duurder, omdat het geen massaproduct is. Als (theoretisch) alle bierdrinkers morgen op fustbier overschakelen, en er wordt geen krat meer verkocht, wordt fustbier vanzelf goedkoper. Overigens kan het wel goedkoper. Jij hebt het over 70 Euro, en dat is in vergelijking met een krat, ruim 2 keer zo duur. Het kan ook voor 50 Euro, en dan zit je op 2,50 per liter i.p.v. 1,50 de liter bij een krat. http://www.bierfusten.nl/index.asp?cat=Bierfusten Jupiler is de 4e in het rijtje. Het lijkt of dit een site is voor horeca en verenigingen etc. , maar als je even de voorwaarden leest, zie je dat er ook aan particulieren wordt geleverd.

Bierprijzen zijn heel verschillend, maar bier voor een redelijke prijs staat op onderstaande links. Alleen de smaak weet ik niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100