Verdwijnen bij het verdampen van alcohol uit wijn, ook de calorieën?

Soms gebruik ik wijn of bier in een recept, maar vraag me af of met het verdampen van de alcohol er ook calorieën verdwijnen. Ik weet dat alcohol wordt omgezet in suiker en uiteindelijk vet, dus klopt mijn zelf bedachte theorie dat bijvoorbeeld wijn minder calorieën bevat nadat het verhit is?

Als dat zo is, zou de wijn nog te drinken zijn nadat deze weer is afgekoeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Alcohol is vluchtig en als het verdampt vaporeren ook de calorieen. Ze wijn is drinkbaar maar minder lang houdbaar.

Nee, alleen de alcohol verdwijnt en de kleurstoffen en suikers blijven achter.

Pure alcohol levert 7 kilocalorieën per gram. Als die verdampt raak je evenveel calorieën kwijt uit je drankje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100