Waarom wordt wijn doorgaans niet uit een tap geschonken in kroegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat gebeurt wel. In restaurants is het vaak voordeliger voor de ondernemer om een fles te verkopen, levert extra inkomsten op. Diverse horecagelegenheden hebben een tapsysteem voor wijn (wine by the glas). Het voordeel is dat de wijn niet bederft, hetgeen bij een open fles binnen 2 dagen gebeurd is.

Wijn wordt bij ons (Nl.,B.) veel minder gedronken dan bier. Als men wijn uit een vat zou tappen zoals men met bier doet, duurt het veel te lang voordat het vat leeg is, en zal de wijn in het vat rotten. Vandaar dat men werkt met flessen. In landen zoals Spanje kan men in typische bodegas (wijnkroegen) wel wijn van het vat kopen, maar de verkoop van wijn is er ook veel groter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100