Ik ben 15 en ik heb wel eens een klein nipje van mijn moeders wijnglas genomen, maar verder drink ik nooit. Zijn er daardoor hersencellen kapotgegaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, pas als je lichtelijk aangeschoten raakt, kan je lever het dus niet meer verwerken en komt het in je hersenen. Dus in jouw geval geen gevolgen.

Alleen een klein nipje, dus geen slok, lijkt me onwaarschijnlijk.

Ik denk dat dit te verwaarlozen is maar hersenen in ontwikkeling zijn heel gevoelig voor de invloed van alcohol. En kinderen en alcohol horen gewoon niet samen, niet voor niets alcohol boven de 16.

Elke dag sterven er hersencellen af en je hebt een enorme resercecapaciteit dus ik zou mij totaal niet ongerust maken. Hoe zou het anders gaan met mensen in topfuncties die elke dag een paar glazen alcohol drinken?

Nee daar hoef je niet bang voor te zijn.Hersencellen gaan gelukkig niet heel snel kapot hoor daar is wel wat voor nodig

Dat niet maar dé reden om er in de toekomst vanaf te blijven.

De kans lijkt me heel klein tot nihil

Daar hoef je idd niet bang voor te zijn. Alleen bij LANGDURIG en OVERMATIG alcoholgebruik sterven je hersencellen af.

Nee hoor,dat kan niet. Daar is echt veel meer voor nodig. Dat komt alleen voor bij lang en veel drankgebruik. Wist je trouwens dat het zelf gezonder is om 1 glaasje wijn per dag te drinken dan helemaal geen alcohol? Dat kan iedere arts je vertellen! Schijnt zelfs beter te zijn voor je hart en bloedvaten. Maar niet meer dan dat natuurlijk, veel drinken is natuurlijk wel slecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100