Ik hoorde dat als je 16 bent maar je ziet er jonger uit je soms geen alcohol/tabak meekrijgt in de winkel, ook bij tonen van id. is dit waar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Je bent 16 en mag dus gewoon alcohol/tabak meekrijgen, met uitzondering van sterke drang (15% en hoger uit mijn hoofd), daar moet je 18 voor zijn. Toegevoegd na 12 minuten: drang = drank

Als je 16 bent en je kunt het bewijzen dan gaan de winkeliers toch niet moeilijk doen omdat ze geld aan je verdienen. Je moet NIET alles geloven wat je hoort en zelf een beetje logisch gaan nadenken.

Als je geldig ID bij hebt waarmee je kan aantonen dat je 16 of ouder bent, dan is men verplicht het aan je te verkopen. Op je woord hoeven ze je natuurlijk niet te geloven en dan zullen veel winkeliers het zekere voor het onzekere nemen om boetes te voorkomen.

Dat zou - bij hoge uitzondering - wel eens gebeurd kunnen zijn. De enige reden is dat de winkelier dacht dat het ID bewijs niet het echte ID was van de 16 jarige. Maar het lijkt me een sterk verhaal... Misschien leek hij/zij niet op de foto? Maar nee, als je 16 bent kun je gewoon alcohol/tabak e.d. meekrijgen, normaal gesproken. De winkeliers kunnen i.d.d. grote boetes krijgen als ze alcohol/tabak meegeven aan jongeren van onder de 16.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100