Ik heb een vraag wie weet welke thee er rustgevend is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Passiflorathee Sleepy eyes thee (met zo'n beertje erop in pyama) Wellicht voor jou: thee met rum Slaap lekker.

Kamillethee

Groene Thee. Deze bevat meer theanine dan "gewone"thee. Theanine is het middel dat er voor zorgt dat je rustiger wordt. Niet met een kopje maar je moet het een tijdje drinken. Beetje honing erin kan ook nog helpen.

Kruiden thee ,groene thee

Probeer maar eens de anijs thee uit.Die is erg lekker en rustgevend. Bij mij werken ( op kamille thee na dan ,want die vind ik helaas zo smerig dat ik er van over mijn nek ga maar das mijn eigen probleem) eigenlijk alle thee soorten heel rustgevend en dat ligt dan niet aan de smaak of aan de ingredienten ( samen stelling) maar dat ligt hem dan meer aan het feit dat het warm is of heet. Een warme drank werkt bij mij heel rustgevend. Of het nou thee is of chocolade melk...... (Koffie en gluhwein drink ik zelf niet dus ik weet niet of dat soort warme dranken rustgevend zijn ,maar uiteraard is dat uit te proberen)

Kamille thee, zie bron

Rustgevende thee, zoals citroenmelisse, hop of van valeriaanwortel of een combinatie hiervan.

Ik word zelf altijd heel rustig van earl grey.

Kamille-, rooibos-, valeriaanthee... De rustgevende infusie met kruiden, genaamd "Detente" (ontspanning) en van het merk Ladrome, verkrijgbaar bij de apotheek. Ricola 'goede nacht' thee (blauwe doos oploskorrels). Druppels 'sedinal' (niet persé in thee). Sint-janskruid, Dr Ernst nr 5, sleepy time van Celestional seasonings, lindethee. Vele infusies zijn een mengeling van dit alles. Andere tips dan thee: Lauwe melk en een banaan bevatten beiden melatonine, het is de stof die ons lichaam zelf aanmaakt als we gaan slapen. Bachbloesem rescue spray voor op de tong ... Ik kan nog wel even zo doorgaan, de natuurwinkel of drogisterij verkopen véél verschillende middeltjes. Er is ook een middel 'Nustasium', en dat is eigenlijk gemaakt voor zeeziekte ... alleen is de grootste bijwerking slaperigheid. Vrij verkrijgbaar bij de apotheek. Bij de ene werkt dit al beter dan de andere. Probeer stress tijdens de dag te vermijden, dan moet je ook niet zoveel kalmeren 's avonds. Maak van slapen gaan ook een ritueel... vermijd laat eten en suikers, en probeer regelmaat in je slaapuren te krijgen. Mijn voorstel:Nustasium tabletjes, lauwe melk én een goed rijpe banaan. Misschien nog net bijgestaan door hop- en valeriaantabletjes. Anders een grote houten hamer, maar dan moet je weer iets tegen hoofdpijn vinden.

Van zonnatura heb je een thee die goede nachtrust heet. Die kan ook erg rustgevend zijn. Volgens mij is dat een vorm van valeriaanthee.

nachtrust (?) van celestias die is echt heel lekker!! (bij mij werkt hij niet maar mijn zus en moeder worden al slaperig bij het ruiken er van..)

Sleepy tea. Huismerk van de albert heijb

Rooibosthee schijnt erg rustgevend te zijn.

Nachtrust van pickwick Supeerr

Slaapthee, je word er rustig van net als bij mij!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100