Hoe komt het dat er op bier wel een schuimkraag blijft staan en op bijv. fris of mouserende wijn dat niet gebeurt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat komt doordat er in bier eiwitten zitten. Die zorgen voor de stevige schuimkraag. Frisdrank bevat niet of nauwelijks eiwit, waardoor het schuim niet blijft staan.

Bronnen:
http://wibnet.nl/hoe-zit-dat/waardoor-staa...

Dat komt er in bier eiwitten zitten uit de mout (graan dat onkiemt is geweest). Door het koolzuur in het bier wordt de schuimkraag gevormd. In wijn en fris zitten geen eiwitten, dus ook geen schuim dat blijft staan. Voor Witbier wordt een deel tarwe gebruikt, in tarwe zitten veel eiwitten, dus er zit vaak een betere schuimkraag op Witbier, dan bijvoorbeeld op Pils.

Bronnen:
Ik ben bierbrouwer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100