Is het even slecht voor je hersenen om dronken te zijn na weinig drank als na veel drank?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, hoe maar alcohol, hoe meer onherstelbare schade aan je hersencellen. Toegevoegd na 39 seconden: Maar = meer

Het gaat om de hoeveelheid alcohol, niet om de hoeveelheid drank, 50 ml alcohol in 1 glas bier is erger dan 10 ml alcohol in 4 glazen bier.

Nee, hoe meer je drinkt hoe slechter het is. Maar zelfs bij een slokje gaan je hersencellen kapot. En als je heeeel veel alcohol achter elkaar drinkt elke dag kun je zelfs dood gaan.

Nee, het gaat om de hoeveelheid alcohol die je uiteindelijk gedronken hebt. Alcohol is de stof die je hersenen verdoofd, waardoor je je prettig gaat voelen :-p Maar.. Je hersenen raken bij regelmatig drankgebruik gewend aan de alcohol, waardoor je steeds meer drank nodig zal hebben voor dat prettige gevoel. Oftewel, je zal steeds meer alcohol in gaan nemen.. Als je slechts af en toe dronken bent, zal het met de hersenschade wel loslopen, maar als je regelmatig dronken bent, weet je vrijwel zeker dat je hersenen enige mate van schade oplopen. En dan heb je nog niet eens gevraagd naar de schade aan je lever ;-) NB: Wat betreft de hoeveelheid drank : Veel mensen laten zich door de "hoeveelheid" drank misleiden. 1 glas jenever is toch veel minder als 1 glas bier? Maar uiteindelijk zit er in 1 glas jenever ongeveer evenveel alcohol als in 1 glas bier..

Ja, het is even slecht voor je lichaam, inderdaad met name voor het zenuwstelsel en de lever. Iemand die veel drinkt wordt minder snel dronken door gewenning aan het effect van de alcohol maar de schade is even groot en afhankelijk van de hoeveelheid ingenomen alcohol. Toegevoegd na 11 uur: "Ja" moet natuurlijk "nee" zijn. Meer alcohol is slechter, ongeacht hoe dronken je bent. De kans op ongelukken is wel groter als je dronken bent maar 'ervaren' drinkers overschatten hun mogelijkheden weer makkelijker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100