Welke stoffen zitten er in wijn behalve water en alcohol. Deze vraag is over witte, rode wijn en roze.

Voor een profielwerkstuk voor school moet ik weten wat er in deze verschillende dranken zit. Het is verder nergens te vinden. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Sulfiet: Sulfieten worden gebruikt als conserveringsmiddel in voedsel (E-nummers E220 t/m E228). Sulfiet komt in beperkte hoeveelheden voor in wijn (ook biowijn bevat het), en meestal wordt daar sulfiet toegevoegd om de fermentatie en oxidatie tegen te houden.

Sulfiet: conserveringsmiddel (zie Brabart's uitleg) Tannine: komt van nature voor in druiven Suiker: komt van nature voor in druiven Suiker wordt omgezet door gisting in ethanol, dat is een alcohol. En nog meer chemische stofjes, zie deze zeer overzichtelijke websites! http://www.weinschenker.nl/inf/alg/i_chemisch.htm Ik hoop dat ik je geholpen heb, succes met je werkstuk. Voor de duidelijkheid, bij rode wijn doet de schil ook mee in het proces, deze geeft de rode kleur af, en nog extra smaak. Bij witte wijn wordt de schil vantevoren eraf gehaald en maken ze de wijn van alleen het vruchtvlees. Bij rosé wordt de schil na een tijdje uit het proces gehaald. Bij goedkope rosé is een mengsel van witte en rode wijn.

Druif!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100