koffie verkeerd waarom heet dit zo? is er andere koffie gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koffie verkeerd is de benaming voor een kop koffie met qua volume meer melk dan koffie. Verkeerd dus, want "normaal" zit er meer koffie in dan melk. Het is de Nederlandse naam van de Franse café au lait. De koffiekop wordt voor 1/3 gevuld met hete koffie. In een kannetje wordt voldoende hete melk geserveerd om de kop verder mee aan te kunnen vullen. Ook kan men zowel de koffie als de hete melk in aparte kannetjes serveren, zodat de gast zelf de verhouding koffie/melk kan bepalen.

Bronnen:
http://www.serveerkunde.be/Dranken.html

omdat er meer melk dan koffie inzit...

koffie verkeerd, heet zo omdat er meer melk in word gedaan... leuke link lees maar eens http://nl.wikipedia.org/wiki/Koffie_verkeerd

Koffie verkeerd wordt ook wel Café Latte, Café au lait genoemd Dit is normale koffie met warme melk (half om half) Voor andere koffie zie de link van Douwe Egberts.

Bronnen:
http://www.douwe-egberts.com/decs/pages/DE...

Omdat het verkeerde koffie is (je smaakt de koffie niet meer),normaal gezien neemt men een wolkje melk in zijn kopje koffie ,koffie verkeerd is de helft koffie en de andere helft melk ook in het Frans word het café au Russe genoemd,heel populair in Rusland trouwens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100