Waarom verdient een presentator van een spelletje op tv zoveel geld?

De presentatrice van Lingo verdient 200.000 euro per jaar. Ze doet toch gewoon simpel werk? Natuurlijk heb je vaardigheden nodig om te kunnen presenteren, maar bijna iedereen die een baan heeft moet bepaalde dingen kunnen die anderen niet kunnen. Waarom betaalt het zo goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat we veel waarde toekennen aan bekendheid/beroemdheid. Beroemdheid heeft geen enkele waarde maar dat is niet zoals de meeste mensen dat zien.

Een bekende presentator(trice) is een soort van instituut wat kijkers aantrekt. Dat zijn automatisch de kijkers naar de commercials die tussendoor uitgezonden worden en daar draait het allemaal om. Hun marktwaarde wordt bepaald door vraag en aanbod. Met hun prestatie maken ze dat salaris niet waar maar dat zal ze zelf om het even zijn. Al was je het zelf.

ga zelf maar eens voor een camera staan, dan zul je zien dat het nog niet zo makkelijk is om te doen. Hoe bekender iemand is, hoe meer geld ze er ook voor kunnen vragen/krijgen. Wil je mijn bekende naam aan jouw show linken? Dan zul je er voor betalen ook. Hoe beter iemand is in zijn werk, hoe bekender hij/zij wordt en hoeveel meer deze persoon zal verdienen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100