waarom hoor je zo weinig van Nederlandse artiesten ?

Een amerikaanse artiest maak wel per 1-4 weken een nieuwe nummer of hit.

Maar bijv. Jan smit.

Laat zich eens per jaar horen.
en de nog kleinere artiesten nauwelijks.

Komt het omdat ze er weinig aan hebben ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vreemd idee heb jij over artiesten en door teveel MTV kijken heb je zeker een vertekend beeld van Amerikaanse artiesten. Axel Rose heeft er ....euh...9? jaar over gedaan om weer eens een plaat op te nemen? Overigens lijken de Amerikaanse 'artiesten' zoveel opelkaar, dat het LIJKT dat er iedere week wel weer een nieuw nummer van ze uitkomt, maar vergis je niet. De GOEDE artiesten doen hier echt wel een paar maanden over. Meestal een album na cia 6 tot 9 maanden, dan een toernee van 4 tot 6 maanden, dan weer 6 maanden de studio in. Overigens neem je met Jan Smit of Nick en Simon ook onjuiste aannames. Zelf ben ik iets meer van Nederpop en andere soort artiesten F. Boeijen, Blof, etc. Die komen het ene jaar met de ene na de andere hit, het andere jaar toeren ze, of werken ze aan een nieuw album (zo ook U2, ACDC, Usher, Black Eyed Peas, etc).

Je moet wel heel populair zijn om zoveel en zo vaak nummers uit te brengen. Ze moeten ook nog eens gekocht worden. Als je het publiek overvoert als matig artiest dan werk je mee aan je eigen ondergang. Verder moet je een legertje van componisten en arrangeurs voor je hebben werken als je zo produktief wilt zijn. En, je moet een heel breed repertoire beheersen, anders is het allemaal meer van hetzelfde. Aan de meeste aspecten ontbreekt het nogal eens bij onze Nederlandse artiesten.

Dat is de nasleep van het faillissement van de Entertainment Group, sommige van hen zaten ondergetekend via andere artiesten bureaus die bij de Entertainment Group ondergebracht waren. Ze krijgen geen studio budgetten meer en kunnen daarom geen nieuwe nummers opnemen.

Bronnen:
http://www.nu.nl/achterklap/2087247/the-en...

Dan moet je naar een ander radiostation luisteren.

Nederland is te klein en het kost teveel geld om ieder keer een clip op te nemen dus het beste is af en toe een hit en de inkomsten verkrijgen via live optredens .

Nederlanders kunnen niet zingen, sorry dat ik ik zeg. Ze zingen zonder gevoel, een uitzondering is Ramses Shaffy. Verder zou ik niemand weten. Verder is het natuurlijk zo dat niemand het Nederlands verstaat, misschien is dat nog de belangrijkste reden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100