Zou je meer succes hebben als je Nederlands zingt in Nederland of als je engels zingt in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hebben van succes hangt af van het feit of je kunt zingen..' Dat is echt het belangrijkste! Maakt dus niet uit.. nederlands of engels.

Als je van plan bent om later internationaal door te breken: Engels. Ook als je populariteit onder jongeren wilt vergaren is Engels een goede optie.

Ik denk dat het een combinatie is van een leuk deuntje plus een goede stem. En eventueel een mooie videoclip met iets origineels zodat men er over praat. Toegevoegd na 56 seconden: Maakt geen verschil; engels of nederlands.

Het hangt ook een beetje van je genre af. Levensliedjes in het nederlands, blues toch maar gewoon in het engels.

Je maakt het meeste succes als je talent heb en dus goed kan zingen. Dan maakt het niet uit of je nu Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Pools, Chinees, Hongaars, Portugees, Italiaans, Koreaans, Lets, Litouws, Est, Russisch, Roemeens, Fins, Zweeds, Noors et cetera zingt.

Indertijd roeide Doemaar tegen de stroom in door Nederlands te zingen voor een doelgroep die meestal naar Engelse muziek luisterde en ze werden er razend populair mee. Het belangrijkste is dat je een band met je publiek kan opbouwen, redelijk goed kan zingen en goede teksten hebt, in die volgorde.

Ik denk dat je het meeste succes zult hebben met de muziekstijl die bij je past, waar je het meest van houdt. Taal is dan minder belangrijk.

Engels. Want als er wel een Amerikaanse producer in je geïnsterreseert is, kan je echt miljoenen verdienen als je goed word & bent. Daarin tegen kan je met Nederlands bijna niets, kijk bijvoorbeeld Ali B, 3 miljoen en dat maakt hem de rijkste rapper van Nederland. Daarintegen heeft 50 cent bijvoorbeeld met 1 album al 30miljoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100