Ik wil graag wat liedjes mixen, maar heeft misschien iemand een idee hoe je alleen aan de vocal kan komen, dus alleen de song en niet het geluid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lastig. Een populair antwoord is dat de vocals in het midden zitten, en er zijn tooltjes die het midden eruit filteren en alles aan de randen zo veel mogelijk weghalen. Maar dit werkt niet full-proof. Als er een willekeurig instrument ook in 't midden is gepositioneerd krijg je die er ook bij. Er is echter 'Melodyne', software waarmee je stukken klank uit je opname kan slopen, redelijk onaangetast (wat op zich best bijzonder is), maar dit proces is zeer tijdrovend om te doen. Wellicht is 't sneller/beter om zelf op zoek te gaan naar een vervangende zanger(es).

Je zou op zoek moeten naar de multitracks van het liedje. Waarbij dus de boel nog niet "gemixt" is. Afhankelijk van de opname kun je een poging wagen om de vocals er uit te filteren zoals hierboven genoemd. Echter dit geeft meestal niet de gewenste resultaat.

Je kan altijd via google zoeken naar acapella's. Zo doe ik dit zelf ook. De kwaliteit is niet altijd even goed, maar dit kan je ook een beetje wegwerken in je muziekverwerkingsprogramma (zoals FL Studio, Reason, Cubase e.a)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100