Is er van dit nummer van Racoon sprake van plagiaat ?

Het gaat om het nummer "No merci" ! Toen ik het voor de eerste keer hoorde op Q Music,zette ik het expres ietsje harder omdat ik dacht dat het een heel oud nummer was van jaren geleden. (zie video) Ben ik soms de enige of heb ik te veel fantasie ? Ligt het aan mij. De ouderen onder ons zouden kunnen weten,om welk nummer het gaat. Dit wil ik bewust nog niet noemen,om er achter te komen..of hetgeen ik heb bij dit nummer,klopt. De titel van het nummer,zal ik later bekend maken. Tot plusminus 2.40 in het begin is het heel goed te horen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt wel een beetje op All Along The Watchtower van Bob Dylan. Ook qua albumhoes zijn ze niet vies van wat jatwerk. Zie de hoes van Racoon en de hoes van de band Dreams (1971).

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=BzanOzyqgas

Eric Clapton?

Hm.. Ik vind het nummer wel wat weg hebben van de stijl van stairways to heaven. Maar meer de zangstijl & instrumentaal zit in die hoek. De echte tune zelf vind ik wel wat anders. Maar goed, wat is plagiaat. Er zijn natuurlijk maar een beperkt aantal volgordes waarin je tonen kan plaatsen :D Toegevoegd na 7 minuten: Overigens: Mochten ze de tuine van iemand anders gebruikt hebben. dan is het nog steeds alleen plagiaat als ze dit zonder toestemming doen; Als zij gewoon netjes rechten hebben verkregen van de copyright holder is het geen plagiaat meer.

Het is geen plgiaat maar gewoon ge-coverd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100