Hoe komt het dat zingen ontspant?

Ik bedoel, na een avond zingen voel ik me weer top! Maar er zijn zat dingen waarna ik dit niet ervaar...

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat zingen in mijn visie een vorm van het afreageren van negatieve factoren is. En hierdoor heeft zingen een positieve invloed op je verdere doen en laten. Dit is tenminste mijn ervaring met zingen. En daarom heb ik thuis en op kantoor ook altijd RadioNL aan staan. Want dan kan ik lekker meezingen en dan heb ik de hele dag zo'n 'Alfred Jodocus Kwak' effect... "Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk etc."

Ik zing niet, Het lijk me dat je met zingen ook delen van je lichaam echt moet ontspannen om een mooi geluid te kunnen maken. Je spieren moeten ontspannen zijn en los. Zoals de keel, je mond, je middenrif, je buik, je benen, je bekken. Bovendien geeft je stem geluid, trilling. Deze trilling helpt ook om spieren los te trillen.

Wat hierboven staat, maar het komt óók nog, omdat je je ademhaling bewust anders gebruikt als je zingt. Bij ontspannende sporten als bijv. yoga wordt óók altijd de aandacht op de ademhaling gelegd, en bij zingen doe je dat ook. Ook dat je met meerdere mensen samen iets moois maakt, geeft een tevreden, ontspannen gevoel, omdat je het allemaal voor je plezier doet, en dat geeft een fijn gevoel van "wij horen samen". En zingende mensen hebben niets kwaads in de zin, en dat voel je ook, diep in je. Slecht vertaald uit het Duits: Waar men zingt, ga daar rustig bij zitten Slechte mensen hebben geen liederen (Wo mann singt, da läszt Dich ruhig nieder - böse Menschen haben keine Lieder)

Ik ervaar dat bij mantrazingen. Het komt omdat je "uit je hoofd gaat". Minder denken, veel diep ademhalen kunnen tot een grote mate van ontspanning leiden. Ook is ontdekt dat er bij samenzingen een chemische stof vrijkomt die een euforisch gevoel geeft.

omdat je automatisch iets zingt wat jij zelf mooi vind, dan kun je ook je emotie er in leggen en dat is bevrijdend. zo zie ik het tenminste, maar wel voor privezingen dan want voor een grote groep word het bij mij al snel stress i.p.v. onspannen. haha.

Zingen is gezond. Zie dit artikel. http://mijn-kijk-op.infonu.nl/mens-en-gezondheid/3941-zingen-is-gezond.html

met zingen krijg je ook geen commentaar terug. je bent totaal in je eigen wereld.

Met zingen uit je jezelf, je schoont jezelf als het ware op omdat het uit je gaat, je put gaat leeg. Je krijgt ruimte voor andere dingen dus je krijgt energie. Als je dingen doet waar je moet incasseren stroomt het putje weer vol en dit geeft een moe gevoel.

Ik denk dat het geldt voor alle hobbies. Je vind het leuk om te doen, je concentreert je erop en vergeet zodoende alles om je heen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100