Onder welk instrumentsoort moet je een theremin zien?

Het is geen slaginstrument, toetsinstrument, snaarinstrument, het is gewoon echt een vreemd instrument en ik vroeg me onder welke categorie je het zou moeten plaatsen.

Link waar die wordt gebruikt:

http://www.youtube.com/watch?v=nJYho56INKU

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tot de electrofonen, oftewel muziekinstrumenten waarbij de toon langs electronische weg tot stand komt. Toegevoegd na 6 minuten: Synthesizers, keyboards, electronische orgels. Géén Hammond-orgels, want daarin wordt de toon opgewekt door ronddraaiende toonwielen.

Dat kun je het beste indelen bij elektronische muziekinstrumenten. Net als de moog, de synthesizer, de ondes martenot, en de mellotron. Toegevoegd na 1 uur: De Thérémin mag gerekend worden tot de allervroegste elektronische muziekinstrumenten. Bron: http://www.logosfoundation.org/kursus/4007.html

Aan de klassieke indeling heb je niet veel; geen membraan, geen lucht (adem) en geen snaren, maar hetzelfde probleem doet zich voor bij keyboards; die vallen ook niet onder de orgels of piano's. De klank wordt opgewekt door een wisseling in het elektromagnetisch veld en daarmee plaatst de theremin zich buiten de bestaande indelingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100