Wie kan mij vertellen wat de titel van de volgende Deense of Zweedse film is?

De film was dit jaar nog op tv. Het ging over een gezelschap/familie die samen kwam in een hotel om daar iets te vieren en daar ook te overnachten.
De vader van de familie kreeg ruzie met de kok/hoteleigenaar over iets en deze ruzie werd zo erg dat de familie of de hoteleigenaar buiten het hotel werd gesloten en dat ze mekaar beschoten met jachtgeweren.

Het was trouwens niet de film Festen. Sommige dingen uit de film leken er wel op, maar dit was een andere film.

Toegevoegd na 6 uur:
Er staat mij ook iets van bij dat de hoteleigenaar enkele familieleden gijzelt en de vader met nog wat andere familieleden buiten is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dogma 95 film nr 19 lijkt er als enige dogma film een beetje op Når nettene blir lange (2000) Een Noorse familie is op weg naar een afgelegen berghut om daar de kerstdagen in een idyllisch e sfeer door te brengen. Vader en moeder arriveren met hun vier volwassen kinderen, hun kleinkinderen en Poolse schoonouders in de krap bemeten en koude berghut. Terwijl het buiten min 30 graden is, loopt de temperatuur in de hut tot ongekende hoogtes op. De verhoudingen binnen de familie blijken behoorlijk scheef en in het afgelegen hutje borrelt het oud zeer en de verborgen frustraties langzaam naar een kookpunt. Verder begint de kerosinekachel te lekken, krijgt het kleinkind astma-aanvallen en lijdt één van de dochters hevig aan liefdesverdriet. Moeder probeert zo goed mogelijk de stemming er in te houden. Ze kookt grote maaltijden en roept om de haverklap "Wat hebben we het toch gezellig", maar tot overmaat van ramp zet vader het op een drinken en dan gaat alles pas echt goed mis.

Bronnen:
http://www.filmgek.nl/default.asp?section=...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100