waarom staat promotiemateriaal / quotes op dvd covers vaak tussen twee afbeeldingen van graan? zie afbeelding

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is geen graan, maar een afbeelding van laurierbladeren, die in het vroegere Romeinse Rijk helden om hun hoofd kregen - een krans gevlochten van laurierbladeren. Die afbeelding wordt dus nog steeds gebruikt om oorkondes en prijzen mee te symboliseren.

Dat is een lauwerkrans en geen graan. Een lauwerkrans is een cirkelvormige krans gemaakt van in elkaar hakende takken en bladeren van de aromatische laurier, die het hele jaar zijn groene kleur houdt. In de Griekse mythologie wordt Apollo weergegeven met een lauwerkrans op zijn hoofd. In de klassieke oudheid werden lauwerkransen geschonken aan overwinnaars, zowel de winnaars in de atletiek zoals die destijds werd bedreven, als de mensen bij poëtische ontmoetingen. In Rome hadden ze een symboliek die te maken had met het overwinnen van een vijand door een succesvol bevelhebber tijdens zijn triomftocht. Waar vroeger lauwerkransen werden afgebeeld in een hoefachtige vorm, zijn moderne versies ringvormig.

Je hebt dus een dvd in handen die genomineerd is voor een prijs of al een prijs heeft gewonnen. Ze proberen daarmee jou te overtuigen dat het een ge-wel-di-ge film is ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100