In welke films gaat het over computers?

Weet jij het antwoord?

/2500

De matrix is volgens mij 1 groot computerprogramma.

Tron. The net met Sandra Bullock

The Matrix :D Beste films ooit naar mijn mening

Social network volgens mij

Die hard 4

Ik heb op wiki een pagina gevonden voor je waar best een leuk lijstje staat: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_about_computers Ik heb mijn persoonlijke favorieten van deze lijst even uitgekozen: The Terminator (1984) Johnny Mnemonic (1995) Bicentennial Man (1999) The Matrix (1999) I Robot (2004) Iron Man (2008) En de paar die al genoemd zijn moet je ook zeker zien. Zeker Wargames... Dat is echt een film die is zo slecht dat 'ie goed is, een absolute cult classic.

En laten we de cult classic Lawnmower Man niet vergeten!

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=7ZHaiyl4v-E

De vraag is een tijdje geleden ook al gesteld, zijn toen veel films genoemd, waaronder door mij weird science, waar ze een vrouw maken met een computer.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/films-gaan-...

Dé klassieker en pionier van films over computers is "Demon Seed".

The 13th floor is ook een mooie.

Bronnen:
http://www.imdb.com/title/tt0139809/

Social network gaat over facebook

Eagle Eye is ook een super goeie computer film

Hackers! Een jaren negentig film met OA Angelina Jolie over een jongetje die gearresteerd werd door de Amerikaanse Secret Service voor het schrijven van een computer virus. Hij word veroordeeld en mag geen computers en moderne telefoons meer gebruiken tot zijn achttiende verjaardag. Jaren later ontdekt hij met zijn nieuwe vriendengroep een plot van een kwaadaardig hacker genie om een gevaarlijk computervirus te gebruiken en zullen ze al hun hacking expertise moeten gebruiken om genoeg bewijs te vergaren om hem te pakken. En dit alles terwijl ze achterna gezeten worden door de Secret Service en de kwaadaardige hacker. Erg veel onrealistisch verfilmd en vermakelijk old-school hack werk begeleid door lekkere muziek. Ik vond em leuk in ieder geval.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=Ah7Mx38Sguo

Er mist nog een belanrijke en zeer goede film aan de lijst hier: eXistenZ Toegevoegd na 1 minuut: eXistenz is mijn favorite film over het thema virtuele realiteit, in mijn ogen veel beter dan The Matrix.

Bronnen:
http://www.imdb.com/title/tt0120907/
http://www.youtube.com/watch?v=HAdbdUt_h9M

deze film echt een goeie http://www.moviemeter.nl/film/3415

De film "Gamer" gaat over gevangenen die in de echte wereld worden bestuurd door gamers, die dus gewoon thuis in een soort VR-computer zitten

Bronnen:
Ik heb hem gezien

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100