Michael Jackson moslim?

Hij heeft een lied gemaakt over allah (give thanks to allah). Mijn vraag is is hij nou echt moslim?

Toegevoegd na 3 minuten:
Was bedoel ik :p

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat klopt. Tenminste, volgens zijn zus en volgens zijn broer. Zijn broer is trouwens ook Moslim, ik heb gehoord dat Michael aan stres leed.. Zijn broer adviseerde hem naar Saudi-Arabie te gaan en daar zich te laten bekeren. Er is een foto waarmee hij met de (volgens mij) Imam opstaat. Sommige zeggen dat dat liedje van "Zain Bikha" is, maar dat klopt niet. Fabeltje. Toegevoegd na 4 minuten: Hebbes! Dit was in Saudi-Arabie. Het Internet is er vol mee hoor :)

Ja, hij heeft zich in november 2008 door een imam, tijdens een bijeenkomst bij een vriend thuis, laten bekeren tot de Islam. Hij is opgevoed als Jehovah's Getuige.

Bronnen:
http://www.telegraph.co.uk/news/celebrityn...

Ja, Michael Jackson was één van de vele volgelingen van de Nation of Islam, een Islamitische stroming die met name onder de zwarte bevolking in Amerika al sinds de jaren 60 sterk in opkomst is. Er zijn echter wel geruchten dat hij daar ook rond 2004/2005 alweer mee gebroken had-danwel zij met hem. Er is in elk geval een hoop over gespeculeerd, en hij heeft voor zover mij bekend nooit een Islamitische naam aangenomen - wat veel bekeerlingen wel plegen te doen.

Bronnen:
http://blog.beliefnet.com/cityofbrass/2009...
http://en.wikipedia.org/wiki/Nation_of_Islam

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100