welke soorten stroom zijn er?

ik ken al wisselstroom. ook van schokken. maar wat voor stroom komt er uit de kabel van tv? daar krijg ik ook stroom van. en hoe kan er ook internet uit komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is simpel: er is kwa elektriciteit alleen wisselstroom en gelijkstroom. Wisselstroom is alles wat geen gelijkstroom is. Hoe die stroom veranderd (sinus, blok, zaagtand, audio, etc) en hoe vaak doet er niet toe. Wil je dat onderscheid wel maken dan zijn er oneindig veel soorten stroom. De stroom die gebruikt wordt om je internetverbinding te maken is elk moment anders, zo is dat ook met allerlei radioverbindingen (vliegtuigen, taxi's, omroep) en dat zijn dan nog maar 2 voorbeelden. Behalve elektrische stroom kan eigenlijk elk materiaal stromen. Water is wel het bekendste voorbeeld, maar lucht, vloeibaar ijzer, yoghurt, sromen ook prima. En dan hebben we het nog niet eens over dingen als een ideeënstroom.

Dit is afhankelijk van hoeveel ampere er doorheen gaat. Vergelijkbaar met stromend water. Heb je een brede rivier, dan is alles breed-uit verdeeld. Als deze smaller wordt, gaat de stroom met veel meer kracht. Het effect is uiteindelijk hetzelfde, maar de kracht is heftiger. Zo begrijp ik het in 'meisjestaal' ;-)

Je hebt dus wisselstroom, gelijkstroom en blokstroom (spanning). Een blok is dus hoog en dan weer laag. Een 1 en dan weer een 0. Hier zijn dus verschillende combinaties voor en elke combinatie is weer een betekenis. Net zoals het alfabet. 26 letters. Van die letters kunnen weer woorden gemaakt worden. Van die woorden kunnen boeken gemaakt worden en van die boeken kan weer een hele bibliotheek gemaakt worden. Oneindig veel en allemaal unieke boeken. In de computerwereld dus ontstaan uit een 0 en een 1. Een laag en hoog van een blok.

En....., niet te vergeten: Dag- en nachtstroom!

Je hebt eigenlijk 3 soorten stroom: - om vermogen te leveren; om bv een apparaat te laten werken (wissel- of gelijkstroom, uit het stopcontact of uit een batterij). Hier loopt echt stroom (meetbaar). - om signalen over te dragen; hier dient de stroom als informatiedrager voor je TV-signaal, telefoon, internet, etc. Hier loopt nauwlijks stroom. - statische elektriciteit; door verschil in lading, krijg je vonken; van je stoel, bliksem, aansteker (piëzo) en bv. door verschil in potentiaal als je bv je TV op computer aan je versterker aansluit. Behalve bij bliksem, loopt hier ook nauwelijks stroom.

Ik denk dat je spanning bedoelt zonder spanningsverschil is er geen stroom. antwoord is 2 soorten wisselspanning en gelijkspanning Tja als je onder spanning staat dan kan je ook onder stroom staan andersom niet zodoende kunnen vogels op 1 hoogspannings kabel zitten 380.000 volt = geen spanningsverschil dus ook geen stroom(ing)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100