Waarom worden mijn broden(in zak) in de diepvries van binnen (ijs)vochtig wat voor 'natte' brood veroorzaakt. Wat zou de reden daarvan kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

het brood zou niet genoeg afgekoeld kunnen zijn voor het in de vriezer gaat

Het brood is dan te warm ingepakt en gesneden. Zo komt er vocht in de plastic zak wat er door de sluiting niet meer uitkan, het gaat condenseren en als dat uiteindelijk bevriest worden het ijskristallen. Het beste kun je dan het brood in een papieren zak te laten inpakken om mee te nemen en thuis overpakken in plastic

Warme lucht bevat (kan meer water op nemen ) meer water jij koelt het brood met daartussen in warme lucht , dan gaat de temperatuur dalen en hup een regen buitje op de binnen kant Vd zak (het vocht condenseert ) dus evt zak wat open in vriezer dan pas dicht .het proces moet ook snel gaan anders slaat het vocht in het brood . Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100