Is het gevaarlijk, als ik met de afstandsbediening de televisie uitdoe en uit laat, terwijl het rode lampje nog brandt?

Een vriend van mij zegt, dat de televisie dan stuk kan gaan met eventuele brandgevolgen van dien. Anderen zeggen, dat het niet erg is, als ik dat doe.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een beetje de vraag wat voor televisie je hebt. Bij de oude televisies met beeldbuizen was de standby een niet zo veilige stand. De standby was bedoeld om de tv even in pauze te zetten en dus niet om hem daarin te laten staan, omdat de hoogspanning nog steeds opde beeldbuis bleef staan om hem sneller opfestart te krijgen wanneer je hem uit standby zou halen. Tegenwoordig hebben we bijna allemaal een platte tv. Daar is de standby dus in principe een bijna echte uit-stand. De echte aan-uit knop zit vaak op een moeilijk bereikbare plaats. Dus bij een oude tv met beeldbuis: Altijd kompleet uitzetten. Moderne platte tv: Kan gewoon op standby blijven.

Als je dat doet blijft er stroom op de televisie staan, en de televisie zelf staat op de standby stand. Het kan natuurlijk zo zijn dat bij kortsluiting brand kan voorkomen. Maar de televisie zelf zal niet zo snel in brand vliegen omdat de televisie bijna tot geen acties verricht in de standby stand.

Het stand by laten staan van electrische apparatuur is 1 van de oorzaken van brand. Doordat bepaalde onderdelen van het apparaat warm blijft. Vooral oudere apparatuur is er erg gevoelig voor. Het advies is dan ook om electrische apparatuur altijd helemaal uit te zetten. Zie bron

Bronnen:
http://www.woonhelpdesk.nl/index.php?wonen...

Als de fabrikant een stand-by functie heeft ingebouwd zal dit waarschijnlijk ongevaarlijk zijn.

Als je voor enkele uren weg moet dan kun je beter de tv op standby zetten . En het is ook beter voor de transformator van de tv als de tv op de standby staat . Maar als jij gaat slapen of de tv een dag land niet gebruikt dan kun je hem beter helemaal uitzetten .

Het kan absoluut geen kwaad en er is geen groter gevaar op kortsluiting etc.,etc.. dan wanneer je tv gewoon aanstaat. Dus laat je niet bang maken door allerlei nonsensverhalen. Ik zit in het vak dus weet waarover ik het heb. Het enige nadeel van de stand by stand is dat het stroom kost.

Ja dat is heel erg gevaarlijk want doordat het lampje brand word het warm en kan er brand uitbreken. Je moet daarom altijd oppassen als je het lampje laat branden. Je weet nooit wat er gebeurt. Het is iet zo dat als je het lampje 1 keer aan laat staan dat er dan gelijk brand komt maar je moet toch wel oppassen.

Dat hangt er vanaf voor hoe lang. Als je thuis bent, of een dag weg, is dat niet erg. Maar wij zetten de tv helemaal uit als we langer dan 24 uur het huis uit zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100