eerst kwam de ..., daarna breedbeeld/flatscreen, LCD, Plasma, Led, en nu OLED. heb ik dit goed? (ik denk het namelijk niet)

ik heb het over de techologieen van de tv. Nu heb je van die mooie namen zoals LCD en LED, maar wat had je vroeger, hoe heetie die technologie of techniek, en wat kwam er daarna?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

En als je dus mooi in je rijtje van LCD/LED wil blijven zeg je voor ouderwetse tv of monitor(computer monitoren waren ook kathodestraalbuis apparaten) CRT. Cathode Ray Tube. Je hebt dan dus: -CRT -LCD/LCD LED (LED is geen andere beeldtechniek maar alleen een andere achterbelichting) -Plasma -OLED (waarvan de eerste prototypes al verkocht worden) -SED* -FED* * http://en.wikipedia.org/wiki/Field_emission_display http://en.wikipedia.org/wiki/Surface-conduction_electron-emitter_display SED wordt alleen tegengehouden door een patenten oorlog maar leek heel veelbelovend omdat het een soort matrix van CRT's is, dus miljoenen CRT's als het ware. CRT wordt nog steeds gezien als een kleurgetrouwe en diepzwart producerende techniek. Toegevoegd na 30 minuten: Je hebt ook nog http://en.wikipedia.org/wiki/Rear-projection_television en http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_video_display

Beeldbuis. Daarna LCD > Plasma > LED Toegevoegd na 4 minuten: Breedbeeld en flatscreen (De oude met plat voorkant) zijn een schermformaat. En natuurlijk beeldbuis eerst in zwart/wit en later in kleur.

Allereerst had je de beeldbuis tv, een kathodestraalbuis speciaal ontwikkeld voor het weergeven van televisiebeelden. In 1932 werd de ultrakortegolf tv. geintroduceerd en in 1937 werd afscheid genomen van deze elektromechanische techniek ten gunste van de elektronische techniek. Tegenwoordig wordt het ontvangen beeld eerst in het geheugen geschreven en daarna naar het scherm geschreven. De digitale tv is momenteel de techniek en dit zal ook wel weer verbeteren. De techniek staat voor niets! Op deze site, kan je een overzicht zien. http://nl.wikipedia.org/wiki/Televisietoestel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100