Heb ik nou een Full HD of een HD Ready tv?

Ik heb een tv die geen full hd zou ondersteunen echter mijn ps3 speelt vlekkeloos in 1080p af.. En bovendien is het een tv met USB Ingang waar ik laatst Alice in Wonderland eveneens in 1080p heb afgespeeld. In het boekje zelf staat dat hij niet hoger zou komen dan een resolutie 1366 x 768, wat ikzelf eigenlijk een beetje een gekke resolutie vind.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt een HD ready TV. De genoemde resolutie is typisch voor HD ready. Je PS3 geeft full HD door maar je tv geeft dan gewoon lagere resolutie weer (720p).

Een Full HD signaal kan alleen via een HDMI of DVI kabel worden doorgegeven aan een tv. Via geen enkel andere kabel is dat mogelijk, ook niet usb. Dat de PS3 een HD signaal uitstuurt, wil niet zeggen dat de tv iedere aangeboden pixel laat zien. Het beeld wordt teruggerekend (of opgerekt als het een SD signaal betreft) naar de resolutie die de tv wel kan weergeven.

Welk merk en type is de TV? In principe kun je op elke TV elk type signaal kijken, zelfs op een hele oud CRT TV kun je als ingangssignaal 1080p hebben echter is het beeld op de TV dan niet 1080p maar van de maximale resolutie die de TV kan weergeven.

al zou het full hd zijn,dan zou je het verschil met hd niet zien mits je tv groter is dan 107 cm niets zien en je blu ray ( zoals je psp3) films afspeeld en meer niet

al zou het full hd zijn,dan zou je het verschil met hd niet zien mits je tv groter is dan 107 cm en je blu ray ( zoals je psp3) films afspeeld en meer niet progamma's zijn er niet in full hd en zullen er ook niet komen is je tv kleiner dan 107 cm,dan kan je met het blote oog het verschil met hd niet zien Toegevoegd na 15 uur: oja dit wou ik toch ff kwijt...."minder beeld" dus jij denkt dat je full hd kijkt met je beeld??? de beste grap die ik ooit heb gehoord....ik neem dat je snapt dat een progamma/film ook met full hd camera;s moet zijn opgenomen???nee dat wist je zekers niet...anyway dat gebeurd dus niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100