Welke tablet is het beste/makkelijkste voor ouderen?

Mijn oma wil graag een tablet kopen. Maar ik zou graag willen weten welke tablet voor haar het beste en het makkelijkste is. Bij antwoord graag vermelden waarom etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zojuist van een kennis gehoord die de Samsung Galaxy Tab II heeft aangeschaft op aanraden van schoonzoon die hem zelf ook al een tijd gebruikt. Bevalt erg goed. Licht in gewicht. Overzichtelijke functies, heel veel gratis apps, handig op te laden. Prima scherm en accugebruik. Bovendien ook nog eens goedkoop € 279,00. Toegevoegd na 9 uur: Nav een gekregen reactie: Galaxy Tab II moet zijn: Galaxy Tab 2, heeft een 10,1 inch scherm

In een test was de Asus tablet Transformer TF300T1E030A Beste Koop. Deze tablet kost nog geen €300 en heeft een 10,1" scherm. Een 7" is vaak wat minder goed leesbaar, de Google Nexus 7 is dan een goede keuze voor ongeveer €250.

Bronnen:
http://www.testgoed.nl/beste-tablets

Dat heeft helemaal niets te maken met leeftijd! N I K S dus. Waar je op kan letten: Als iemand nooit wat doet of gedaan heeft met Aplle-dingen koop dan geen Ipad. Ik vind dan Android dingen wat vriendelijker en logischer. Maar ook dat vinden mensen onzin. Allemaal kwestie van wennen. Mijn man is 74 jaar en heeft een Acer tablet, waar hij erg blij mee is. Ik heb zelf "als oudere" een kleine tablet, 7", de Google Nexus 7, en daar ben ik weer heel blij mee, omdat die zo fijn in mijn handtassen past. Vraag dus: Wat wil ze er mee gaan doen. Wil ze er veel E-books op, wil ze er veel spelletjes mee doen, wil ze veel apps downloaden, wil ze alleen maar eens kijken hoe zoiets nu werk, heeft ze draadloos Wifi thuis, zodat ze er makkelijk mee op internet kan..............etc. Toegevoegd na 3 minuten: Nog meer vragen: Hoeveel geld wil ze er aan besteden? Heeft ze veel opslagruimte nodig? Vul al die wensen in en kies dan wat het beste past. http://www.kieskeurig.nl/tablet/beste En verder: De consumentenbond heeft de tablets onafhankelijk getest. Opvallend: de duurste tablet scoort niet als beste... http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/computers/tablet-pc/beste-tablet/?cid=sea_google_tablets

Een ipad. Is veel gemakkelijker dan een android. Uit eigen ervaring: oma een galaxy gegeven maar daar konden ze helemaal niets mee. Daarna en ipad en dat gaat een stuk beter. Hebben ze ook nog eens heel veel plezier van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100