Waar kan ik de levensduur van de Remeha Tzerra m28C CW4 ketel terugvinden?

Remeha heeft deze informatie niet zeggen ze, maar het zou toch ergens vermeld moeten staan zwart op wit? Of moet er sowieso vanuit gegaan worden dat de huidige CV ketels ongeveer 10- 15 jaar meegaan zonder dat dit zwart op wit staat? Deze ketel komt uit 2014. Alles staat erbij behalve de levensduur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een absolute levenstijd van een verwarmingsketel is niet te geven. Deze is afhankelijk van gebruik, plaatsing (vuil en vocht) en onderhoud.

Momenteel ligt de verwachte levensduur van een CV-ketel tussen de 12 en 15 jaar. Dit is afhankelijk van het merk en type ketel, zo hebben goedkopere ketels een lagere levensduur ten opzichte van de luxere uitvoeringen in verband met het toepassen van minder duurzame materialen. Hoe intensiever het toestel gebruikt wordt, hoe groter de slijtage is aan de onderdelen in het toestel waardoor de ketel minder lang mee gaat. De gemiddelde levensduur van een CV-ketel is in de loop van de jaren gedaald wegens de toename van energiebesparende onderdelen, welke gevoeliger zijn voor storingen en slijtage. Zo gingen oude ketels soms wel 20 à 30 jaar mee, echter zijn deze ketels aanzienlijk minder zuinig.

Bronnen:
https://www.feikencv.nl/veelgestelde-vrage...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100