Waarom zit er niet gewoon waterontharders in (af)wasmiddelen? Waarom moet je dat spul apart kopen?

Calgon is meestal een nutteloos onthardingsmiddel omdat je al heel hard water moet hebben om het te moeten gebruiken.
Echter in vaatwasmachines dien je wel waterontharder te gooien anders werkt het apparaat niet. Als je van die combi-tabletten gebruikt dan gebruik je ook een andere knop op het apparaat en dan hoef je dus geen aparte waterontharder te gebruiken. Alleen die tabletten zijn veel duurder.
Maar hoe dan ook. Je kunt toch altijd in je waspoeder of afwasmiddel een waterontharder doen als fabrikant?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt water met verschillende hardheden en daarvoor heb je verschillende hoeveelheden ontharden nodig. Sommige apparaten kunnen het ook detecteren en doseren. Als je er een algemeen wasmiddel inkiept lukt dat niet.

Dat is inderdaad een afweging die je als consument moet maken : wil je heel voordelig en goedkoop vaatwasmachinezout eens in de zoveel tijd bijvullen, of ben je daar te lui voor en wil je dat er een beetje bij in het pilletje zit ? Het wasresultaat met goedkope tabletten (en zout en glansspoelmiddel) is gelijk aan dat van dure tabletten zonder (goedkope) toevoegingen. De vergelijking met wasmachines / het calgonverhaal gaat niet helemaal op ; in een vaatwasser werk je namelijk met heel andere, veel hogere temperaturen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100