Klopt het gebruik van 500 kub gas binnen 4 maanden als je alleenstaand ben?

Ik heb de afrekening gekregen van mijn huurhuis. Binnen 4 maanden zou ik volgens de meterstand van het gas 466 kub gas hebben verbruikt. Het betroffen de maanden januari t/m maart. Dat waren in Wageningen en omgeving toch niet zulke erg koude maanden. Ik kan me niet voorstellen dat ik daadwerkelijk zoveel gas heb gebruikt. Ik ben een alleenstaande vrouw, kookte hooguit 3 maal per week op mijn gasfornuis, ging 1 maal per dag onder de douche, waarbij ik een kortere dan gemiddelde tijd eronder stond. Ik heb de kachel op 20 graden laten staan in die periode. Ook was ik in die periode vaak niet thuis. Als ik kijk naar mijn vorige afrekening(die van 3-2013 t/m 12-2014) heb ik in 22 maanden 1327 aan gas verbruikt. Dit is dus ongeveer 3x zo hoog in 19 maanden meer.

Ik vraag mij af wat ik zou moeten doen om in die 3 maanden dit hoge verbruik te kunnen realiseren. Ik vraag mij af of dit klopt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet heel erg hoog, vooral als je bedenkt dat deze rekening alleen wintermaanden betreft, terwijl de vorige rekening 19 maanden met slechts één winter betrof (dus bijna twee jaar minus één winter). In de winter brandt het kacheltje en dat kost qua gasverbruik het meest. Als je een heel klein studiootje hebt is het aan de hoge kant, maar niet schrikbarend. Is het een aardig appartement dan is dit normaal. Voor een gezinswoning is het laag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100