Hoe krijg ik me fornuis gasdicht?

Ik heb een gasfornuis met oven van een kennis overgenomen maar kwam er helaas achter dat ik een extra koppelstuk nodig had om het aan de achterkant van me fornuis aan te sluiten, eenmaal in de bouwmarkt bleek me slang ook niet meer goed dus ook een nieuwe slag gehaald.

Alles aangesloten maar hij blijft op 1 (in mijn ogen dom systeem) punt gas lekken.

Dit is de moer die om het pijpje van het fornuis zit, deze kan je ook gewoon op en neer schuiven ook met de koppeling en slang eraan, ik kan er geen tape aan de binnenkant om doen aangezien het pijpje van het fornuis glad is zonder draad.

Met sop gechecked en het gas komt dus uit de bovenkant van de koppeling die los om het pijpje zit, de slang zelf en verloop stuk sluiten goed af.

Tussen het verloop stuk en koppeling van het fornuis zit taflon tape en daar lekt het ook niet maar puur aan de bovenkant zoals aangegeven met de pijl.

Wat is hier een oplossing voor?

Toegevoegd na 18 minuten:
Heb nog even een extra foto toegevoegd om te laten zien wat voor koppeling om het fornuis zit, deze zit er gewoon los om en even omhoog geschoven voor de foto.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een enkelzijdige flenskoppeling. Het aluminium pijpje is in de koppeling zelf voorzien van een trompetuiteinde dat door de bovenste moer wordt vastgekneld op het koppelstuk waarin een afdicht- of vulring zit. Als daar speling op zit terwijl de moer wel vastgedraaid is dan ontbreekt waarschijnlijk die rubberen of teflon vulring in de koppeling, of is de vulring kapot gedraaid. Maak de koppeling met de bovenste moer los en controleer of de vulring aanwezig of kapot is. Plaats zonodig een nieuwe passende ring en draai de bovenste moer weer vast maar niet zo vast dat de ring weer kapot gaat. De koppeling zou nu gasdicht moeten zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100