Is een stofzuiger van het merk Bestron iets voor mijn huishouden?

Ik heb een relatief klein huisje (appartement / portiekwoning) van een totale oppervlakte van circa 50 m2. Nu had ik bij intreden van dit huis ruim 2 jaar terug een stofzuigertje gekocht via marktplaats, maar deze (zakloze) stofzuiger verliest steeds meer de zuigkracht. Nu heb ik op wehkamp de Bestron stofzuigertje (http://www.wehkamp.nl/huishoudapparatuur/stofzuigers-stoomreinigers/stofzuigers-met-stofzak/bestron-a2010e-stofzuiger/C27_7G6_G63_737094/?PRmin=35&PRmax=350&KAPRmin=3500&KAPRmax=35000&F=2,10,3,17&SM=1) gezien, waarbij ik bij de prijs denk; kan dat wel?? Is deze stofzuiger voor mijn huishouden goed genoeg? De huidige stofzuiger had/heeft een zuigkracht volgens een website van 1500 watt. Ik kan me echter weinig voorstellen wat het verschil dan moet zijn..

Kortom: is een stofzuiger van het merk Bestron een goede koop of zal ik verder moeten kijken voor mijn huishouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt er niet teveel van verwachten. In tests scoren die hele goedkope modellen vaak matig. Vanaf zo'n €80 heb je meestal wat betere kwaliteit met een merkstofzuiger. De stofzuiger van Siemens die Beste Koop was kost nu bijvoorbeeld €99 en dan heb je wel een goede stofzuiger.

Bronnen:
http://www.testgoed.nl/stofzuigers

Je vraagt je zelf af: "Kan dat wel? (voor deze prijs)". Nee dus. Natuurlijk kan dat niet. Voor een paar tientjes kun je geen goedwerkende stofzuiger kopen. Al helemaal niet van het merk Bestron, die ongelofelijke zooi maakt. Net zoals het merk Princess, die ook ongelofelijke meuk maakt. Het kost bijna niets, maar je hebt er ook helemaal niets aan. Een stoffer en blik zijn een betere investering met een betere prijs-kwaliteit verhouding.

Ik ben ook van mening dat je geen goede koop doet met zo'n goedkope stofzuiger. Als je een stofzuiger zoekt die geen zuigkracht verliest waar je jaren (10+) mee kunt doen en waar je geen extra kosten voor hebt (stofzuigerzakken) en waar je gezondheid van vooruit gaat (hij zuivert de lucht) kies dan voor een zakloze stofzuiger. Je bent wat meer kwijt maar je zult merken dat er veel minder stof de lucht in gaat bij het zuigen waardoor je na het stofzuigen een schoon huis hebt en niet een uur later weer overal stof die is neergedwarreld toen de stofzuiger uit ging. Zeker als je huisdieren/kinderen/een longaandoening (astma/COPD oid) hebt dan doe je er goed aan een zakloze stofzuiger te kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100