kan ik met één Canon macro lens ook gewone foto's maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een macro objectief is een objectief die u kunt gebruiken om van heel dichtbij een object te fotografeeren. maar u kunt het ook gebruiken voor "gewone" foto's.

Ja, (vrijwel) alle macro-lenzen gaan ook tot oneindig, dus prima geschikt voor andere manieren van fotograferen. ( (Er zijn een paar heel gespecialiseerde macro-lenzen die dat niet kunnen, maar dat zijn de uitzonderingen)

Op bijgevoegde foto (uit een ander antwoord van mij over macrolenzen; http://www.goeievraag.nl/vraag/canon-550d-graag-macrolens-wijze.333097) staan op de 2 onderste foto's een babyaapje en ringstaartmaki, beide met macrolens gefotografeerd. Het babyaapje was een meter of 2 van mij vandaan, de ringstaartmaki ongeveer een meter. Kortom, in principe kan je met een macrolens ook gewone foto's maken. Toegevoegd na 48 seconden: Haal het sluitende haakje van de link af! Dan kan je de link openen..

De macrolens is ook uitermate geschikt voor portretfotografie.

Inderdaad kun je met een macrolens "gewone" foto's maken. Afhankelijk van het brandpunt dat je kiest voor je macrolens heb je dan een standaard, een licht tele of zelfs een stevige telelens, er zijn namelijk zowel 35 als 40,60 90 105 en zelfs 180mm macro-objectieven in de handel, die hele korte zijn mijns inziens echter minder handig. Als je kleine beestjes wil kieken, en 'm ook voor sport wil gebruiken , is de 180mm ideaal........ Maar duur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100