Is een fotoafdruk van 20 x 15 het zelfde als een afdruk van 15 x 20?

Of staat het eerste getal voor de lengte en de tweede voor de breedte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

20 x 15 is liggend (landscape) en 15 x 20 is staand (portrait). Dus als je een staande foto op een liggend fotopapier afdrukt, verlies je veel en je ziet veel "wit". Andersom geldt dat ook.

Voor een fotoafdruk bestaat er geen lengte en breedte, alleen een langere en een kortere kant. Je bepaalt zelf wat hoogte en breedte is door, bij het maken van de foto, de camera al dan niet te kantelen. Als je recht omhoog schiet, heb je niet eens lengte en breedte, alleen wijdte en wijdte.

In het geval van een fotoafdruk maakt het niet uit. De drager van de foto gaat naar een apparaat en die maakt geen onderscheid tussen staand of liggend formaat. In het geval van een schilderij of een kast maakt het WEL uit; 20 x 15 = hoogte x breedte, in die volgorde. Dus 20 hoog x 15 breed. Maar bij een fotoafdruk hoeft dit niet.

Ja, dat is hetzelfde. Hoe de afdruk wordt, hangt enkel af van hoe het bestand is wat je wilt laten afdrukken. Bij het maken van de foto bepaal je dus zelf wat de lange en de korte kant van de afdruk wordt.

nee dat is niet hetzelfde. De ene is hoger, de andere is lager

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100