Wat is een goede en goedkope spiegelreflex camera? Ik wil hem gebruiken voor film.

Ik film nu met een jvc everio. 1tje zonder hd. Ik maak films op youtube en ik wil een wat betere camera. Dat je jezelf kan focussen (jij scherp, achtergrond onscherp)
Met gewoon zon ring. Wat voor een camera raad je me aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de goedkopere spiegelreflex is nog altijd primair gemaakt om foto's te kunnen maken. Je zal dus een keuze moeten maken. Ik zou nog even doorsparen en dan gaan voor de spiegelreflex die nu mischien nog iets te duur is maar waar je op langere termijn beter mee uit de voeten kan. In de tussentijd zou ik vooral eens gaan kijken op forums zoals die van zoom over ervaringen met dergelijke toestellen. Vaak wordt hier ook eea 2e hands aangeboden.

Je kunt beter (omdat je klaarblijkelijk alleen wilt filmen) gaan voor een nieuwere uitvoering video camera. Een DSLR is een foto camera, waar je soms ook mee kunt filmen. Allen is dat filmen met zo'n camera helemaal geen makkelijk iets, zeker niet met de eenvoudiger/ goedkopere uitvoeringen, omdat de ergonomie niet klopt, je moet dat ding een eind van je gezicht houden om op het scherm te kunnen kijken, en dat is op den duur knap vermoeiend. Daar zijn wel weer hulpmiddelen voor bedacht, zoals een schouderstatief en een kap met loep voor op het scherm, maar alleen die accessoires kosten al meer als jou budget........

De sony slt cameras. Die kunnen echt goed real time scherp stellen als je filmt. Dit zijn spiegelreflexen met halfdoorlatende spiegel. Als je er een lichtsterk objectief opzet krijg je ook de geringe scherptediepte als je dat wilt. Draai je de lens ((diafragma) wat dicht dan heb je een betere overall scherpte als de film daarom vraagt. Verder zijn het ook nog prima camera's voor fotografie. Je kunt er Minolta of Sony objectieven op zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100