Als je versterker 2x 300watt(naar speakers), haalt je versterker dan ook 600 watt uit de muur? Graag antwoord.

Ik heb een versterker die 2 speaker uitgangen heeft. Hij kan twee keer 300RMS watt leveren naar de speakers. Neemt deze versterker dan ook 600watt minimaal uit het stopcontact(als die RMS 2x 300watt draait?)? Graag reactie!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een verschil tussen uitgangsvermogen (voor jou 2X300Watt) en het vermogen dat de versterker aan energie verbruikt. Kijk achter op het labeltje wat er staat: 220(230-240) Volt en ??? Watt. Dit is vermogen dat de versterker gebruikt. Dit is nooit hetzelfde als het uitgangsvermogen (600W). Ga er vanuit dat fabrikanten hun producten mooier aangeven dan het is. Zij verschuilen zich achter RMS vermogen, piekvermogen, etc. Maar een versterker die ECHT 300 Watt levert moet vele malen meer vermogen hebben. Nota bene is het rendement van een goede luidspreker maar 2%. Da is het onvervormd vermogen dat er uitkomt. Het heeft niets met het geluidsvolume van de speaker te maken. Als je een goede speaker hebt, dan moet je zelfs op een laag volume nog alle tonen (instrumenten) horen, zonder het harder te zetten. Je zal ook merken dat je geluid aangenaam klinkt. Dus troost jezelf maar, wat het vermogen betreft.

In principe wel. RMS is het continu vermogen dat je versterker kan leveren bij 1000 Hz. Als je dat vermogen naar je speakers zou voeren, dan komt er ook nog een hoop warmte uit je versterker en je speakers, waarmee je misschien wel 1000 Watt nodig hebt uit je stopcontact. Er zijn alleen twee factoren waar je rekening mee moet houden: Er is een kleine kans dat je speakers dat aankunnen (om over je oren en je buren maar niet te spreken), en er wordt ongelofelijk gesjoemeld met specificaties. Alleen de duurste apparatuur kan echt het vermogen leveren dat de fabrikant opgeeft. Een soort oplichterij, dus...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100