geluidspeakers brommen

vandaag nieuwe tv aangesloten als ik het tv geluid over de speakers laat komen brommen deze nogal
bij de vorige tv nergens last van gehad.
hoe komt dit?

Toegevoegd na 4 dagen:
bedankt voor de reacties.
het probleem is opgelost door simpelweg de tv stekker 2 meter verderop in een ander stopcontact te plaatsen(dus een andere groep).
eindelijk verlost van het gebrom!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De aarde losmaken van alle apparaten. Ook van eventuele actieve speakers. De brom is de 60Hz van het lichtnet (220), en die frequentie is terechtgekomen op je bekabeling. Dat komt meestal door aardlussen.

Dat kan als je de stekkers er niet ver genoeg hebt ingeduwd.

doordat de stereo zichzelf geconfigureerd heeft aan uw oude tv, dus u zou de stereo eerst moeten configureren met uw tv. Dit kunt u beter laten doen door een bevoegd iemand, want die heeft er verstand van. Want wanneer u het zelf wilt proberen, dan kan de software van de stereo worden aangetast, een dat kan als gevolg hebben dat er speakers uitvallen, of dat u geen geluid meer heeft. Het kan ook aan uw tv liggen, dan heeft u pech, want de tv en de stereo kunnen dan niet matchen. Dus dan kunt u een bijpassende stereo bij de tv kopen. mvg. kamer van koophandel

begin eerst eens met jouw tv te aarden, met een snoertje naar de centrale verwarming of een geaard stopkontakt gebruiken.

Misschien heb je de verkeerde 'output' gepakt. Graag meer info idd.

Als televisie én versterker geaard zijn, heb je grote kans dat het over is. Aan beiden dus een geaarde stekker en die in een geaard stopcontact.

Als je de antenne stekker uit je tv trekt is het brommen dan over? Zo ja, dan heb je een aardelus met de huisaarde en de aarde van je antenne tussen je antenne aansluiting een zogenaamde TRAS doos zetten kan dan de oplossing zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100