Achter op een stereotorentje staat: MD IN. Wat betekent dat?

Naast LINE OUT en VIDEO IN.
En kan ik de speakers (die met losse draadjes en van die klemmetjes/knijpertjes vast zit - geen tulp) die op die stereo zitten, ook op de PC aansluiten?
En dan wisselen wanneer gewenst. Of een vaste opstelling zodat beiden gebruikt kunnen worden (zowel de stereo als de PC). Splitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

MD IN is dacht ik een aansluiting voor een MD speler (minidisk). Ik denk niet dat je speakers op je pc aangesloten kunnen worden, voor zover ik weet zitten op een pc altijd andere aansluitingen. Koppelen zal misschien wel mogelijk zijn via een andere manier maar zover strekt mijn kennis helaas niet...

MD in is denk ik minidisc in. Die speakers kan je wel op je pc aansluiten, maar dan moet je er waarschijnlijk wel een stereo-jack plug opzetten. Heeft je stereotoren niet gewoon een ingang (aux oid). zodat je met een jack naar tulp kabel je pc op je stereo kan aansluiten?

MD is minidisc en nee, gewone speakers kun je niet op een pc aansluiten omdat er in een pc geen eindversterker zit. PC hebben een ingebouwde eindversterker en krijgen het onversterkte signaal aangeboden van de pc. Toegevoegd na 1 minuut: tweede alinea "PC hebben een ingebouwde eindversterker" moet zijn "PC SPEAKERS hebben een ingebouwde eindversterker"

MD ingang kan ook betekenen "magneto Dynamic element" Het is dan een ingang voor een draaitafel (platenspeler ) die RIAA correctie heeft en een gevoeligheid van ongeveer 2mV. Deze ingang is in dat geval zeer gevoeling en niet geschikt voor andere toonbronnen. Een PC kun je er dan niet op aansluiten. Normaal wordt de term Phono ook wel gebruikt, er zijn echter drie groepen elementen voor platenspelers. MM (moving magnet) ook wel MD genoemd, MC (moving coil) gevoeligheid 0.2mV Cer(amic) piezo achtige opnemer uitgang 500mV 1-10MOHM. Omdat deze elementen naast elkaar in omloop waren, kun je je voorstellen dat het wel handig was dat een versterker de juiste instellingen bezat. Alleen de duurder types hadden dus MM (MD) of MC, de ceramic kon dan op een hoogohmige AUX aangesloten worden. Dat laatste had echter als nadeel dat de RIAA correctie (soort equalizer) niet wergd doorgevoerd en het geluid dus weinig laag had. Hopelijk kun je hier wat mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100