oude audio installatie?

een kennis wil zijn oude audio installatie weg doen (ongeveer 20 jaar) mijn vraag is kan je deze ook op de computer aansluiten en is zo'n ding nog van aardige kwaliteit

Toegevoegd na 8 minuten:
en wat zijn goede bestanden voor digitale muziek mp3 schijnt niet goed te zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

20 jaar terug had je ook goede en slechte audio apparatuur. De type,s met een z.g. echte eindtrap ofwel met eindtransistoren waren over het algemeen de beste. Destijds waren de eerste chip eindtrappen al in de handel en daarvan was toen ook de kwaliteit niet al te best. Daarnaast zaten er destijds nog schakelaars en of relais in die slijtage kunnen vertonen (krakend geluid of wegvallen van het signaal). Geef anders even het type of merk op dan kan ik er wellicht wat meer over zeggen. Op de tuner aux of tape ingang van een versterker is een computer of I pod aan te sluiten. De huidige generatie MP3 spelers zijn sterk verbeterd t.o.v vroeger. Maar de warmte en natuurlijkheid van de oude analoge plaat of tape,s hebben natuurlijk nog steeds hun charme. Net als de "ouderwetse" CD speler.

Lossless bestanden zoals FLAC zijn de beste kwaliteit

ja op de pc aansluiten kan simpel weg via een jack naar tulp kabel (wit en rood) en die in een tulp aansluiting van je stereo installatie doen. Als het een hele oude is zit dat er wel op. De draadjes jack naar tulp zijn niet erg duur hoor. Pas op! NIET de gene van jack naar tulp zwart en geel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100