wat zijn goede allround boxen voor recording en gewoon luisteren naar muziek?

ik hoop dat er wat audiofielen zijn die wijze raad kunnen geven.

ik heb een redlijk stereo setje maar sinds een tijd luister ik alleen nog muziek via de PC, daaraan hangt een goedkoop 2.1 setje wat voor de prijs nog best aardig klinkt.

maar nou wil ik betere boxen met het dilemma: monitors (voor recording) of een goed logitech setje met subwoofer(voor muziek luisteren)

wat is de beste optie voor allebei (luisteren en recording)

voor de duidelijkheid

monitors

http://www.feedback.nl/shop/categorie/computer-en-recording/studio-monitors/actieve-studio-monitors/100006284

2.1 computer setje

http://www.mycom.nl/Productgroep/PC-Speakers/25578


btw de stereo doorlussen is geen optie omdat die de boxen van de tv vervangt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je wel een fatsoenlijke geluidskaart? Want dat is in feite de voorversterker voor de eindversterkers in de luidsprekers. Dure monitors op een goedkope geluidskaart aansluiten is zonde. En als je al een goede geluidskaart hebt, is het bestandsformaat van je muziek hoogstwaarschijnlijk MP3 en dus mindere kwaliteit dan het origineel. Daarbij heb je op een Logitech set ook meer instelmogelijkheden op de luidsprekers zelf. Wel vind ik persoonlijk het hoog en laag bij pc luidsprekers vaak wat overdreven, je moet ervan houden. Mocht je monitors overwegen, luister dan eens naar de Audioengine A5. Ik was er echt van onder de indruk. (te koop bij www.wifimedia.nl in Arnhem). Maar zorg dan ook voor een goede geluidskaart.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100