Mijn speaker ruist, wat is de oorzaak?

Het is niet altijd zo geweest. Het is heel zachtjes, en het geluid wordt niet harder als je het volume hoger zet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk heb je je speakers opgeblazen doordat je je muziek te hard hebt gezet

Te hard gezet waardoor ze zijn opgeblazen

Ingeval het je pc speakers betreft, zou je kunnen controleren of het microfoon kanaal, of een line-in of line-uitgang van je pc openstaat en dit via volume control instellingen (bij Windows XP O.S.) het kanaal bij wijze van test helemaal dichtzetten of muten. Bij mij was dat de oorzaak. Betreft het een gewone audio versterker, dan zou je kunnen controleren of beide speakers ruisen, of alleen een specifiek kanaal (links of rechts). Trouwens, bij welke stand is de ruis te horen? Phono, CD, Tuner, tape, etc. Probeer ook eens alle randapparatuur van je versterker los te koppelen (behalve de speakers natuurlijk) en kijk eens of dat nog verschil uitmaakt. Dit zijn een aantal mogelijke ideeën die je kunt proberen. Succes.

Als je hem in een stekkerdoos hebt zitten puzzel dan even door de stekker van de speakers direct via het stopcontact te laten lopen en andere apparaten uit de stekkerdoos te halen. Het kan zijn dat een ander apparaat in de stekkerdoos de storing veroorzaakt en dus zorgt dat je speakers zoemen. Test de speakers ook even in een andere kamer, met een mp3 speler en of het daar ook zo is. Dan kan je namelijk achterhalen of het aan je speakers ligt of niet. Als het namelijk ook in die andere kamer ruist op een losse mp3 speler of iets dergelijks, dan moet je overwegen om andere speakers te halen.

Is het een speaker met ingebouwde versteker? Of zit hij aangesloten op een versterker? In geval 2 ligt het niet aan je speaker, de ruis komt dan uit of via je versterker. Als je de volume knop van de versterker dicht draait en toch ruis hoort, zit het vermoedelijk in de versterker. Toegevoegd na 1 minuut: Als de versterker al +/- 2jaar of ouder is, kunnen er componenten slecht worden, zoals condensatoren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100