waarom plast mijn kat op mij en op mijn schoenen?

Oké, ik ben op reis geweest maar er was iemand voor de opvang. En het gebeurt ook als ik niet op reis ben. Mijn kat komt op mij liggen of zitten en plast dan. Vooral als ik bedekt ben met één bepaald deken doet hij dat. Hij plast soms ook op dat deken als het er gewoon ligt, maar als ik ook nat ben is dat natuurlijk dubbel goor.
Hij plast ook op mijn schoenen. Ook op nieuwe sandalen die ik net in de solden gekocht heb, dus het is niet "die ondingen waarmee ze weg gaat". Die schoenen konden hooguit naar schoenenwinkel ruiken. Of op mijn fietswielen, dat kan ik wel opvatten als "de vijand" die me wegneemt van hen.
Het is een aanhankelijke kat, maar veel minder dan mijn andere. Meer de avonturier die ook graag buiten rondstruint en op de vensterbank zit langs buiten om de boel in de gaten te houden. Het prikkelt hem enorm om eens langs voor buiten te gaan, maar dat doe ik niet want mijn straat is tijdens de spits redelijk druk. Om maar te zeggen: het is echt niet zo een pakkerige salonkat als mijn andere snoes.
Maar waarom doet hij dat nou? Ik kwam gisteren net uit de douche dus dat was echt balen. Ik heb hem dus niet meer in de woonkamer gelaten tot deze ochtend en dan zie ik dat hij op die gloednieuwe sandalen (die nog in de gang stonden) geplast heeft....

Weet jij het antwoord?

/2500

Bah wat vervelend. Als hij voorheen dat gedrag nooit vertoont heeft, zou ik bij de dierenarts langs gaan. Onze poes deed dit voor een paar jaar terug ineens, bleek dat ze pijn had en de instap in de kattenbak niet kon maken. Dus piste ze overal. Stoel, schone was, deurmat. Onze kater heeft ook zoiets gedaan de eerste keer dat we met vakantie gingen. Er was ook oppas geweest. En toen we terug kwamen piste hij, met moeite van zich af. Hij had een ernstige blaasontsteking en blaasgruis, vooral katertjes zijn daar gevoelig voor zei de dierenarts. Het dekentje goed uitwassen en voorlopig maar even wegleggen denk ik. De sandalen inspuiten met uri-go of urine-off. Dan gaat de pislucht eraf. Dat spul lost de enzymen in urine op en verwijdert de geur dus echt, waar schoonmaakmiddelen het alleen maar maskeren, maar de kat ruikt het nog steeds. Zolang hij het ruikt, zal hij op dezelfde plek blijven pissen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100